24 februari 2009

Kungliga bröllopsplaner på YouTube

Kronprinsessans förlovning tar såklart mycket medialt utrymme. Men trots att de sitter i samma förlovningssoffa ser det lite annorlunda ut nu än för 33 år sedan.

Kriget är igång: Expressen vann kampen över scoopet om förlovningen. Aftonbladet tvingades trycka en extra bilaga för att inte missa nyheten. På nätet är det den största nyheten på länge med massor av underrubriker, säkert också i egenskap av en positiv nyhet i dessa tider. I bloggosfären är reaktionerna många, nu finns en helt annan möjlighet att uttrycka sin egna åsikt och vara med i diskussionerna, än att få sin röst hörd vid fikabordet.

Det blir en intressant kombination när hovet lägger ut kungörandet av förlovningen på YouTube - deras uttalanden känns än mer förlegade, stela och forntida på något sätt..

En retorikkonsult aftonbladet talat med har uttalat sig om respektive persons framförande. Hon beskrev mina egna funderingar nästan precis, jag kanske skulle prova på en karriär som retorikkonsult? Det är ju uppenbart för gemene man hur pinsamt dåliga talare de är och hur de läser (inte ens det bra) ur manus som är helt synbara. Förvisso är knugen känd för sina felsägningar, men ändå... De om någon i detta land kan jag tycka borde ha tillgång till experthjälp i sina framföranden? Det är väl inte konstigt om de är nervösa, men antagligen vill de vara så perfekta så det slår fel. Retorikkonsulten anser att Victoria är så naturlig och äkta - pratar hon s-å-h-ä-r t-y-d-l-i-g-t i vanliga fall också då? Jag får nog ringa och erbjuda mina tjänster..

1 kommentar:

  1. Problemet är att retorikkonsulten som Aftonbladet talat med inte är en riktig retorikkonsult, utan bara en hobbyretoriker. Riktiga retorikkonsulter kan bättre än så.

    SvaraRadera