08 maj 2009

Vad drivs du av?

Jag lyssnade till Torbjörn Strenwreth vid en gästföreläsning på ett möte. Han pratade om sambandet kropp - själ och hur vi påverkas av om vi gör det vi har passion för eller om vi slutar lyssna på det som driver oss.


Sätter du dig själv först? Vad drivs du av? Torbjörn, inspiratör och livscoach, menade att när du lyssnar till det som driver dig, kommer du att bli en mer harmonisk person. Trots alla utbildningar i teamwork är vi värdelösa på att samverka. Det gäller att tänka på människan, hur vi arbetar och motiverar medarbetarna. Vilken kraft det blir när vi förstår vad samverkan är!


95 % av kroppslig spänningsproblematik härstammar från psykosociala spänningar. Mental frustration leder till obalans i kroppen, vilket påverkar de inre organen och ofta ger fysiska åkommor så som rygg/nackproblem. Det är viktigt att lyssna på det kroppen försöker förmedla!

Ditt synsätt och tankens kraft har en stor inverkan på hur du mår och hur framgångsrik du är: Tolkar du dina insatser negativt och ser dig själv ur dålig dager blir din vitalitet låg, vilket påverkar immunförsvaret och vår motståndskraft mot fysiska åkommor som allergi och
sjukdomar. Om du istället vågar se dig själv, berömma och lyfta dig, kan du öka din vitalitet som i sin tur stärker immunförsvaret.


Om du tillåter dig att ägna dig åt det som driver dig, din passion, kommer du i god balans. Hänvisa till andra vid avgränsningar av din kompetens.


Hur mycket prioriterar du dig själv?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar