20 oktober 2009

The Ward Project

Fortsättning på beskrivningen av vårt biståndsprojekt på Sri Lanka.


Bilderna föreställer byn Amitirigalas gamla sjukhus. Det är endast 9 år gammalt, men har förfallit pga dålig skötsel. Att det är i så dåligt skick beror också på korruption i landet - längs vägen genom beslutsfattande positioner försvinner hälften av de pengar som beräknats räcka till ett funktionellt sjukhus, varpå skicket är dåligt redan från grunden.



Det nya sjukhuset är jättefint och har oerhört mycket bättre standard. Dessa bilder togs vid invigningen, den 12 oktober 2009. Xmentors bidrag gick till inköp av sanitetsmaterial. Nu återstår bara att se hur underhållet sköts denna gång...

Sjuhuset har kommit till tack vare en fantastisk insats från familjen Amitirigala och lokalbefolkningen som också har hjälpt till på frivillig basis. Finansieringen har främst skett från Naratale fund, en fond som startades av familjen Amitirigala efter Tsunamin, samt genom ett antal sponsorer.


Under projektets gång har man genom den hårda vägen lärt sig hur man kan slingra sig genom den korrupta djungeln.. Under talet vid invigningen, tackade herr Amitirigala även de som lurat dem längs vägen, för att de visat hur man ska göra för att undvika detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar